Σάββατο 25 Μαΐου 2019

Carpe diem - Amour fou
εκδόσεις Λυκόφως


Ένα χρήσιμο και καλαίσθητο βιβλίο - οδηγός ζωής και έρωτα. 
Στο πρώτο μέρος, φιλοσοφικές σκέψεις πολύτιμες για όλους, όσο δυνατοί και να είμαστε απέναντι σε όσα μας συμβαίνουν. Στο δεύτερο, αφιέρωμα στον έρωτα, πολύτιμο στοιχείο της ζωής.


Δημήτρης Βαρβαρήγος

Ευχαριστώ θερμά, όλες και όλους, φίλες και φίλους που βρεθήκατε στην παρουσίαση του βιβλίου μου "Carpe diem", στον ζεστό και φιλόξενο χώρο του βιβλιοπωλείου "Σπόρος" στην Κηφισιά, με τη θετική αύρα των δύο ευγενικών οικοδεσποινών, Κορίνα Αλιβιζάτου και Μαρώ Ξενάκη .



Carpe diem
Άδραξε τη στιγμή, την κάθε στιγμή και ζήσε... 
Στη ζωή ο καθένας ζει και μια νέα προσωπική εμπειρία. Από κάθε εμπειρία, σκληρή ή ευφρόσυνη, αντλείται κάποιο καλό. Ο θυμός με αυτό που κάποτε βίωσες και αγάπησες είναι ανώφελος, σε χαμηλώνει, σε κρατάει δεμένο. 
Δεν υπάρχει μάταιο γεγονός. 
Δεν υπάρχει ανώφελη μέρα. 
Δεν υπάρχει ανώφελη δοκιμασία. 
Δεν υπάρχει ανώφελη σχέση. 
Δεν υπάρχει ανώφελη πράξη. 
Όλα συμβαίνουν για κάποιον σκοπό. Διώξε από μέσα σου το θυμό, δείξε ευγνωμοσύνη για όσα ένιωσες, δέχθηκες, εισέπραξες, ό, τι κι αν ήταν αυτά και για όσο διήρκησαν. Όσο κι αν κάτι σε πλήγωσε· δεν ήταν αναίτιο... κάτι σου άφησε, κάτι κέρδισες.


Ένα βιβλίο με δύο όψεις: Πώς μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι ως άνθρωποι αλλά και πώς εκφράζεται το μεγαλείο του έρωτα μέσα από τον έρωτα. Αυτό είναι το νέο βιβλίο του ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΑΡΒΑΡΗΓΟΥ που θα παρουσιάσει η φιλόλογος και ηθοποιός Μάρθα Παπαδοπούλου, στον φιλόξενο χώρο του βιβλιοπωλείου Σπόρος Sporos, Γ. Δροσίνη 7 στην Κηφισιά, την Παρασκευή 17 Μαΐου, στις 19.00.



Το βιβλίο χωρίζεται σε δύο ενότητες… ουσιαστικά είναι δύο σε ένα. Το Carpe diem είναι ένα βιβλίο φιλοσοφικών στοχασμών που εξιδανικεύει τον αυθεντικό εαυτό, την ουσιαστική ζωή, την αγνή αγάπη και τις πηγαία ανιδιοτελείς συμπεριφορές ως αντικείμενα αυτοελέγχου που ωθούν τον αναγνώστη να ανακαλύψει στοιχεία του ίδιου του εαυτού του και θα τον βοηθήσουν να εντρυφήσει σε θέματα αυτογνωσίας.





Το δεύτερο βιβλίο, Amour fou, εκφράζει το μεγαλείο του έρωτα μέσα από τον έρωτα. μέσα από την δύσβατη διαδρομή αυτογνωσίας, αναδύεται η ιερότητα της ψυχής που βιώνει η αγάπη. Σαν ψίθυρος που απλώνεται γλυκά, το βιβλίο αφήνει την αίσθηση πως συμβαίνει σε δύο κόσμους παράλληλους, τον ονειρικό και τον πραγματικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου