Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020

Θεοδώρα Μια αληθινή αυτοκράτειρα
Συγγραφέας: Βαρβαρήγος Δημήτρης
Εικογράφηση: Μαρουλάκης Νίκος
Εκδόσεις : Αγκυρα
Σειρά: Αγκυρούλα
Ηλικίες : 8 + 


Θεοδώρα: μια από τις διασημότερες γυναίκες στην παγκόσμια Ιστορία!
Ανέκαθεν κέντριζε το ενδιαφέρον των ιστορικών αλλά και των αναγνωστών.
Γνωρίζουμε την ιστορία της καθώς κυκλοφορεί πληθώρα βιβλίων για την ίδια την αυτοκράτειρα και την εποχή στην οποία έζησε.
Ως γονείς προσπαθούμε να μεταλαμπαδεύσουμε τις ιστορικές μας γνώσεις με όσο πιο απλό και κατανοητό τρόπο μπορούμε.
Όταν ο γιος μου 6 ετών, ξεκίνησε να με ρωτάει για την εποχή εκείνη, πέρα από μερικές βασικές πληροφορίες που του έδινα, ένιωθα ότι χρειαζόταν κάτι παραπάνω από αυτά που του μετέφερα.
Κάνοντας μια έρευνα στο διαδίκτυο, έπεσα πάνω στο βιβλίο του Δημήτρη Βαρβαρήγου, τον οποίο γνώρισα μέσα από ένα εξαιρετικό ιστορικό μυθιστόρημά του. Αυτό που δεν γνώριζα ήταν ότι έχει γράψει και παιδικά βιβλία.


Το βιβλίο με τίτλο "Θεοδώρα Μια αληθινή αυτοκράτειρα" ήταν μια ευχάριστη έκπληξη και ακριβώς αυτό που ζητούσα!
Ο Βαρβαρήγος με απλά και κατανοητά λόγια εισάγει τα παιδιά στην ιστορία του Βυζαντίου και δίνει την ευκαιρία στους μικρούς αναγνώστες να γνωρίσουν μια εξέχουσα προσωπικότητα.
Η μεγάλη γραμματοσειρά είναι θεωρώ κατάλληλη για παιδιά που ξεκινούν να διαβάζουν μόνα τους.
Μέσα από τη διδακτική ιστορία και την πλούσια εικονογράφηση το παιδί μπορεί να διαβάσει ευχάριστα την ιστορία και παράλληλα να εμπλουτίσει το λεξιλόγιο του. Το διαβάσαμε μαζί με τον γιο μου (6 ετών) και παρότι είχε άγνωστες λέξεις, δεν αποθαρρύνθηκε καθόλου από το να προσπαθήσει να διαβάσει χωρίς την βοήθειά μου. 


Μετά το τέλος της ανάγνωσης, παίξαμε ένα μικρό θεατρικό με βάση το βιβλίο και έτσι έγινε και μια μικρή επανάληψη στο τι είχαμε ήδη διαβάσει.
Θεωρώ το εν λόγω βιβλίο ένα αρκετά διδακτικό, ευχάριστο ανάγνωσμα και παράλληλα ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια του γονιού (ενδεχομένως και των παιδαγωγών) ως προς το θεατρικό παιχνίδι αλλά και τη ζωγραφική.
Από τον ίδιο συγγραφέα κυκλοφορούν :
Κωνσταντίνος Παλαιολόγος
Η Στάση του Νίκα
Διγενής Ακρίτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου