Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022


ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΣΜΕ. «Ας πούμε σ’ αγαπώ, πριν έρθει στη ζωή μας, το μου λείπεις» Τ. Λειβαδίτης
Καλή χρονιά σε όλους μας
………………………………………………………………………………………………………
Όταν είδα σήμερα από το παράθυρο τον λαμπερό ουρανό και στο στερέωμα του να γράφεται η λέξη «Ελευθερία», με έκανε να σκεφτώ και να γράψω μερικά λόγια για το νέο χρόνο που σίγουρα θα είναι όμορφος και δύσκολος μαζί.
Χαμογελάστε πλατιά και πείτε σε όλους ένα βαθύ ευχαριστώ.
Όσοι σε βοήθησαν -δεν βρέθηκαν κοντά σου τυχαία- ήταν εκεί στις δυσκολίες σου και μπόρεσαν να σου κρατήσουν το χέρι, να σου ζεστάνουν την ψυχή και να φροντίσουν τα όνειρα σου να πετάξουν. Μην τους θυμώνεις αν δεν κατάφεραν στην προσπάθεια τους να πετύχουν όσα επιθυμούσες. Ίσως κι αυτών οι ζωές να έχουν δυσκολίες. Σημασία έχει να μετράς όσα σου προσέφεραν με αγάπη, ανωτερότητα και ανιδιοτέλεια στη ζωή σου και να νιώθεις ευγνωμοσύνη που βρέθηκαν στο διάβα σου με τρυφερότητα, πάθος και σεμνότητα. Και έμαθες και πήρες πολλά από αυτούς.
Χαμογέλα ακόμα και στους ανόητους που επιδεικτικά σε αγνόησαν, σε απαξίωσαν, σε τσαλάκωσαν και σιώπησαν, γιατί η εγωπαθής στάση τους σε δίδαξε ανοχή και συγχώρεση και σ’ έκαναν ακόμα καλύτερο άνθρωπο, απ’ ότι ήσουν.
Ζωή γεμάτη εμπειρίες, μαθήματα ζωής που σε έκαναν να μάθεις, ακριβώς τις δυνάμεις, τα αισθήματα σου και τα μεγέθη της αληθινής αγάπης.
Γιατί όταν αγαπάς δεν θέλεις το κακό του άλλου.
Χαμογέλα. Σβήσε εγωιστικές διαθέσεις. Μίκρυνε την ψυχή σου. Γίνε γνήσιος Ανθρωπάκος, σαν αθώο παιδί. Μη θυμώνεις. Μην δολοπλοκείς. Μην θέτεις τον άλλον υπεύθυνο για όσα εσύ κάνεις. Μην λες σκληρά λόγια.
Μάθε να αγαπάς και κράτα κοντά σου -με όποιον τρόπο- αυτούς που πιστέψανε ή ακόμα πιστεύουνε σε σένα.
Ας είμαστε λοιπόν χαρούμενοι, αισιόδοξοι και υγιείς.
Κι ας θυμόμαστε τα λόγια του Τ. Λειβαδίτη: «Ας πούμε σ’ αγαπώ, πριν έρθει στη ζωή μας, το μου λείπεις»
Καλή χρονιά σε όλους μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου