Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

Πίστη και Περηφάνια
παρουσίαση στην ΕΡΤ 2 

Ευχαριστώ τον Δημήτρη Μειδάνη για την παρουσίαση του βιβλίου μου στην εκπομπή "Σε Πρώτο Πρόσωπο στο Δεύτερο Πρόγραμμα".



Το βιβλίο πίστη και περηφάνια ξεκινάει με τη φράση:

«...Έρωτας. Τι μεγαλείο. Εξαιτίας του γίνανε όλα. Μαρία-Ρόζα τη λέγανε…»

Κάπως έτσι, σαν παραμύθι, αρχίζει η αφήγηση της ιστορίας δημιουργώντας την εντύπωση πως πρόκειται για αισθηματικό μυθιστόρημα. Στην πραγματικότητα είναι ένα πολύ καλά δομημένο ιστορικό βιβλίο, στελεχωμένο με πραγματικά κοινωνικά και ιστορικά στοιχεία, γεμάτο περιπέτειες, απρόοπτα και ανατροπές.

Το μυθιστόρημα πίστη και περηφάνια αποτελεί μια πραγματική saga της οικογένειας του Σαλιβέριου της Μαρία Ρόζα και της Ζωής-Μαρίας Μοντανάρι, της αφηγήτριας. Μια αφήγηση εκατό και πλέον χρόνων - γεμάτων από κοσμοϊστορικά γεγονότα της Ελλάδας - ξεδιπλώνεται στις σελίδες ταυτόχρονα με την ιστορία τριών γενεών της οικογένειας Μοντανάρι, από το 1860 μέχρι και τον εμφύλιο. Οι ήρωες του μυθιστορήματος, ενάντια σε κάθε τείχος που ορθώνεται μπροστά τους, βάζουν την Πίστη και την Περηφάνια πάνω από όλες τις άλλες αρετές και χτίζουν τη ζωή και τα όνειρά τους, όχι σύμφωνα με τις επιταγές της κάθε εποχής, αλλά με μοναδική αφετηρία την αγάπη. Η ιστορία είναι βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, από στιγμές πραγματικής ζωής, φαντασίας και πάθους στα όμορφα χρόνια της αθωότητας. Μια ιστορία τρυφερή όμοια με όλες αυτές που χαρίστηκαν στο όνομα της πίστης στον άνθρωπο και στην αγάπη.

Ένα ταξίδι μέσα στο χρόνο γεμάτο μυρωδιές περασμένων, όμορφων ημερών και παράφορων ερώτων. Γραφή, γεμάτη συναισθηματικές περιγραφές, γοητευτικούς ήρωες που αγγίζουν τις ψυχές με τα σπουδαία μεγέθη της αλήθειας τους, ζωντανεύοντας εικόνες μιας ρομαντικής εποχής. Κι όπως μου έγραψε η συγγραφέας Αλκυόνη Παπαδάκη, το βιβλίο Πίστη και περηφάνια είναι: Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα γεμάτο ανατροπές, καλοδουλεμένους χαρακτήρες και ζωντανές εικόνες σαν ζωγραφικοί πίνακες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου