Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΕΑΥΤΟΣ
Συναντήσεις δημιουργικές για το νου και την ψυχή.
ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΓΡΑΦΗ-ΔΡΑΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ- ΑΙΘΕΡΙΚΟ ΕΝΔΥΜΑ


Η Διαδραστική γραφή είναι μία ψυχοθεραπευτική μέθοδος που χρησιμοποιεί την δυναμική μιας ενεργητικής κατάστασης μέσω της δράσης. Και δράση τι σημαίνει άλλο από πράξη και πράξη τι άλλο να σημαίνει από αισιόδοξη δημιουργία.
Μια ενασχόληση δημιουργικής γραφής όπου μέσα από ασκήσεις θεατρικού δράματος ενέχεται η επαφή και άρα η διεργασία κάποιου θέματος που απασχολεί την ψυχική διάθεση και προσωπικότητας του καθενός.
Συναντιόμαστε γεμάτοι ειλικρίνεια να κοιταζόμαστε στα μάτια, να μιλάμε για όσα θέλουμε για όσα μπορούμε να λέμε: γνώμες για το βιβλίο, το διάβασμα, το γράψιμο, για τα συναισθήματα και για της ψυχής τα βάθη.
Μαζί θα δημιουργήσουμε μια χαρούμενη συντροφιά με ανοιχτό μυαλό και καρδιά. Πάντα με το αίσθημα της φιλίας, της αλληλεγγύης και της ανθρώπινης συναναστροφής, δίχως την ανταγωνιστική ή όποια άλλη αρνητική διάθεση μεταξύ των μελών.
Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις παρά μόνο η διάθεση από τους συμμετέχοντες να προβάλλουν τον δημιουργικό τους χαρακτήρα…
Μέσω των ασκήσεων γραφής οι συμμετέχοντας θα μπορούν να αναδείξουν τον εαυτό τους με τη δημιουργία κειμένων εξιχνιάζοντας προβλήματα στη βάση τους, ώστε να αποβληθεί ο φόβος αντιμετώπισης των, βρίσκοντας ο ασχολούμενος, το δρόμο προς μία πνευματική ελευθερία
Η ανάδειξη του δημιουργικού εαυτού και η ανακάλυψη στοιχείων της προσωπικότητας, δεν εκτονώνει μόνο το βάρος των συναισθημάτων αλλά τη συνειδητότητα και τη δύναμη του σώματος με σκοπό να βελτιώνει τη σχέση με τον ίδιο τον εαυτό του, αλλά και με τους άλλους.
Οφέλη της Δραματοθεραπείας μέσω της Διαδραστικής Γραφής είναι:
• Η συναισθηματική στήριξη του ευατού μας…
• Η αυτογνωσία της προσωπικότητας μας.
• Το άνοιγμα της σκέψης και η διεύρυνση του πνεύματος.
Οι συναντήσεις περιλαμβάνουν
• Άσκηση αναπνοής, χαλάρωσης αυτοσυγκέντρωσης,
• κίνησης, αυτοσχεδιασμού, θέατρο παντομίμα,
• ανάλυση και προσέγγιση ρόλου με το αιθερικό ένδυμα.
Η λογοτεχνία κρύβει μια γλώσσα μαγική… μας κάνει να ονειρευόμαστε, να ταξιδεύουμε, να μεγαλώνουμε σε γαλήνια νερά.
Όσοι έχουν τη διάθεση να παρακολουθήσουν και να δράσουν σε αυτό το βιωματικό σεμινάριο, με βασικό άξονα τη Διαδραστική Γραφή & Δραματοθεραπεία, θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν μέσα σε καινούριους κόσμους αφήγησης, αντίληψης και μυστικών ιδεών, με τη μαγική τέχνη της αφήγησης του προφορικού και γραπτού λόγου.
• Οι συναντήσεις είναι βιωματικές, καμία γνώση η άλλη εμπειρία δεν χρειάζεται για τη συμμετοχή σας.
• Άνετα λειτουργικά ρούχα που θα διευκολύνουν τις κινήσεις του σώματος και καλτσάκια για την ελάφρυνση των ποδιών.
Δηλώσεις συμμετοχής: ddimitris51@yahoo.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου