Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

ΤΡΕΙΣ ΒΑΛΤΟΙ


ΤΡΕΙΣ ΒΑΛΤΟΙ
Μαρίνα Τσβετάγιεβα

Κείμενο - Σκηνοθεσία
Δημήτρης Βαρβαρήγος

Μουσική:  Μαρία Συμεών

Σκηνικά Κοστούμια: Χάρης Σεπεντζής

Διανομή
Μαρίνα Τσβετάγιεβα, η Μαρία Συμεών
Σοφία Πάρνοκ και Μάνα, η Βανέσσα Αραπάκη

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Χάρης Σεπεντζής

Μαρίνα Τσβετάγιεβα, η ζωή, ο πολυτάραχος βίος και τα πάθη μιας εμβληματικής, ασυμβίβαστης φυσιογνωμίας.  Μια μεγάλη Ρωσίδα ποιήτρια του 20ου αιώνα που βρέθηκε σε μια ταραγμένη εποχή, στη σύγχρονη ιστορία της Ρωσίας, κατά την Οκτωβριανή Επανάσταση. Εξορία στο Βερολίνο, την Πράγα, και το Παρίσι.
Μια κόρη νεκρή από την πείνα και μια άλλη στο Γκουλάγκ.
Παθιασμένη με τη ζωή, και τον έρωτα με την Άννα Αχμάτοβα, και αρκετούς άλλους περιστασιακούς έρωτες.
Φίλοι των Παστερνάκ, Ρίλκε, θαυμάστρια του Μαγιακόφσκι.
Επιστροφή στη Σοβιετική Ένωση, εξορία στη Γιελαμπούκα,
η αυτοκτονία


Πλεονεκτήματα του έργου

Για τα ιστορικά συμβάντα που περνούν σαν υπομνήσεις μέσα από τη δράση του έργου, όπως τα βίωσαν οι ήρωες, παράλληλα με τις δικές τους προσωπικές αναζητήσεις. Ένα ταξίδι μέσα στο χρόνο γεμάτο μυρωδιές περασμένων, όμορφων ημερών και παράφορων ερώτων. Ατμοσφαιρικό, γεμάτο συναισθηματικές περιγραφές, γοητευτικούς ήρωες, που αγγίζουν τις ψυχές των θεατών με τα σπουδαία μεγέθη της αλήθειας τους, ζωντανεύοντας εικόνες μιας άλλοτε ταραχώδους όσο και ρομαντικής εποχής.
Έργο, βασισμένο σε αληθινούς χαρακτήρες και γεγονότα, που εξασφαλίζει το ενδιαφέρον, τονώνει την αγωνία για την τύχη των ηρώων και γεννά την προσδοκία για το μέλλον.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ
Η Μαρίνα Τσβετάγιεβα, γεννήθηκε στη Μόσχα το 1892. Ο πατέρας της ήταν καθηγητής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας. Από το 1902 μέχρι το1906 έζησε στη Γένοβα. Το 1906 πήγε σχολείο στη Λωζάνη και το 1908 πήγε στο Παρίσι για να σπουδάσει ιστορία της φιλολογίας. Το 1910 τύπωσε την πρώτη της ποιητική συλλογή. Παντρεύτηκε το 1912. Το 1917 έζησε τη Ρώσικη επανάσταση, ενώ ο άντρας της πολεμούσε ενάντια στους  Μπολσεβίκους. Το 1920 έχασε τη μια της κόρη. Το 1922 έφυγε για το Βερολίνο και την Πράγα και το 1925 πήγε με την οικογένειά της στο Παρίσι, όπου έμεινε για 14 χρόνια. Το 1939 γύρισε στη Ρωσία, όπου το περιβάλλον ήταν ιδιαίτερα εχθρικό. Το 1941 οδηγήθηκε στη Γελαμπούγκα, όπου και αυτοκτόνησε.

Τα ποιήματά της ήταν επηρεασμένα από την περίπλοκη προσωπικότητά της, τις σχέσεις της και τα συναισθήματα της.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου