Κυριακή 31 Ιουλίου 2016



Κλέφτης Γυναικών


Ο φροντιστής γερακιών παρατηρούσε με ιδιαίτερη προσήλωση την γκριζωπή έρημο Desierto de Tabernas με τις ραβδώσεις που είχε επάνω της σμιλέψει ο άνεμος να απλώνεται μπροστά του. Το γερακίσιο βλέμμα του, διαπερνούσε τον ορίζοντα, ξεχώριζε την πορεία που είχε ακολουθήσει ο Κρίστομπαλ Σαλόμε, αυτός ο αχρείος κλέφτης γυναικών. 
Ένα σύννεφο σκόνης πλανιόταν στον αέρα της στέπας και το μύριζε με τα μεγάλα βρώμικα ρουθούνια του που ανοιγόκλειναν σαν στόμα φιδιού.
Γέλασε χαιρέκακα, η λάμψη στα μάτια του ήταν πιο δυνατή από τους 78 βαθμούς που έκαιγαν το τόπο. Αν δεν τους έτρωγαν τα φίδια και οι σκορπιοί, θα πήγαινε από τα ράμφη των εκπαιδευμένων γερακιών του. Κι αν αυτά δεν το κατάφερναν, ο ίδιος θα έβγαζε τα μάτια του βάσκου μόλις τον έπιανε στα χέρια του, για να γλίτωνε τα δικά του, από τα χέρια του κόμη Ναβάλ, αφέντη της Τουδέλα.
Είχε δώσει όρκο ότι θα πήγαινε πίσω την Αουρέλια Ροσάριο, την γυναίκα που στο πρόσωπό της κρυβόταν όλη η ομορφιά της Ανδαλουσίας.
Από τις αρχές εκείνης της χρονιάς του 1763, ο μάγος στο βουνό του το είχε πει ότι αυτή η χρονιά θα ήταν δύσκολη, μπορεί και να έχανε τη ζωή του αν δεν ήταν προσεκτικός.
«Βρωμόγερε, δεν θα σου κάνω τη χάρη να βγει αληθινή η προφητεία σου,» ψέλλισε ο φροντιστής κι έφτυσε δηλητήριο μέσα από τα φαγωμένα δόντια του.
Συνεχίζεται…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου